Cel szkolenia
zdobycie wiedzy i praktycznych umiejętności z zakresu:
- nowoczesnych koncepcji zarządzania
- stylów kierowania zespołem
- automotywacji i motywowania pracowników
- zarządzania zmianą
- delegowania zadań
Dla kogo dedykowane jest szkolenie
Szkolenie kierujemy do kadry zarządzającej i właścicieli małych, średnich oraz dużych przedsiębiorstw.
Program
- Kierowanie zespołem
- fazy formowania się zespołu
- role w zespole
- style kierowania
- delegowanie zadań
- Wykorzystanie BSC (Balanced Scorecard – Zbilansowanej Karty Wyników) w zarządzaniu
- cele i funkcje BSC
- zasada SMART
- zarządzanie wynikami pracy w oparciu o BSC
- kaskadowanie celów w oparciu o BSC
- Komunikacja interpersonalna
- zasady skutecznej komunikacji
- komunikacja w zespole
- konstruktywna krytyka
- trudne rozmowy z pracownikami
- rozwiązywanie konfliktów
- feedback po ocenie okresowej
- Motywowanie pracowników
- motywowanie finansowe i pozafinansowe
- jak motywować bezkosztowo
- czynniki motywujące i demotywujące
- tworzenie systemów motywacyjnych
- Negocjacje handlowe
- definicja negocjacji
- etapy negocjacji
- skuteczne techniki negocjacyjne
- Trening interpersonalny
- skuteczna automotywacja
- stres w pracy
- zarządzanie czasem
- polityka diversity
- autoprezentacja
Kolejne edycje z otwartym naborem
Wstępnie przewidujemy zrealizowanie zajęć na czterech spotkaniach w blokach po 8 godzin lekcyjnych. Ostatecznie wybór dni, czasu realizacji i godzin zajęć zostanie zatwierdzony po konsultacjach z osobami, które się zapiszą.
Osoby zainteresowane uczestnictwem w w/w kursie prosimy o przesłanie karty zgłoszenia z powyższego linku. Uwaga: chcąc wysłać kartę e-mailem, należy ją zapisać na dysku komputera i wypełnioną załączyć stamtąd do e-maila. Można też wysyłać kartę faksem lub pocztą polską.
Forma szkolenia
Wykład, case studies, ćwiczenia indywidualne i zespołowe
Materiały dydaktyczne
Materiały autorskie przygotowane przez prowadzących zajęcia, w tym prezentacje i zadania.
Cena
800,00 zł za uczestnika. Cena obejmuje m. in.: materiały dydaktyczne oraz poczęstunek w trakcie zajęć. |